Elektriciteitsbesparing

In elk elektriciteitscircuit komt blindstroom voor. Blindstroom ontstaat bijvoorbeeld bij het aan- en uitschakelen van apparaten. Blindstroom wordt door de consument vaak niet opgemerkt, maar de netbeheerder merkt het wel degelijk. Die moet ook deze extra stroom transporteren en brengt daarvoor kosten in rekening.

Cosinus phi

Bij het toepassen van een cosinus phi-regelaar kunt u het ontstaan van blindstroom behoorlijk verminderen. In bepaalde situaties is het mogelijk tot een besparing van wel 20 tot 30% van uw elektriciteitsverbruik te komen.

Het toepassen van de cosinus phi-regelaar is interessant voor bedrijven met een
380V-aansluiting en groter dan 35 ampère.

Bijvoorbeeld cafetaria’s, supermarkten, melkvee- en varkenshouders kunnen meer dan behoorlijke voordelen halen uit het plaatsen van een cosinus phi-regelaar.

Voordat een definitieve installatie plaatsvindt, wordt er een meting uitgevoerd om te bekijken of plaatsing van de cosinus phi-regelaar inderdaad voordeel op kan leveren en hoe groot dat voordeel zal zijn.

De kosten voor deze meting bedragen € 250,- excl. BTW.

Garantie

U krijgt de garantie dat, bij het niet behalen van de voorspelde besparing, de cosinus phi-regelaar wordt teruggenomen en gecrediteerd.

De verwachting is dat de geïnvesteerde bedragen in circa 1,5 jaar terugverdiend kunnen worden.

Installatie

De installatietijd bedraagt (afhankelijk van de grootte van de installatie) 2 tot 4 uur.
Ik begrijp dat uw bedrijf niet zo lang stil kan liggen. Daarom wordt in overleg met u een installatieschema besproken, opdat de hinder die u van de installatie ondervindt tot een minimum wordt beperkt.

Ontwerp en realisatie: webuplease